Jeg er nu derfor i gang med at teste kager - hvad virker, hvad gør ikke!
På Åse's blog fandt jeg en opskrift på "Chokladtårta", som jeg her har i min version: chokolademuffins med mascarpone. De er meget intense, ckokolade-agtige og lækkert bløde. Guf for alle chokolade-elskere!
Det skal du bruge til ca. 10 muffins:
100 g mørk chokolade (jeg brugte 80% kakao)
100 g øko smør
2 æg
3 spsk. sukrin gold *
½ tsk. vanilie
1 spsk kakao
125 g mascarpone
Varm ovnen til 175 grader.
Smør og chokolade smeltes, og æggene deles i blommer og hvider. Blommerne piskes med sukrin til en luftig masse, og derefter piskes vanilie og kakao i.
Mascarponen blandes i chokolade- og smørmassen, og blandes derefter i æggesnapsen.
Hviderne piskes stive, og vendes forsigtigt i chokolademassen, til konsistensen er ensartet.
Fyld muffinsformene, og bag i ovnen i ca. 10 minutter.
Chokoladekagerne synker lidt sammen når de køles af, og er bedst afkølede.
I mit køleskab havde jeg nogle nektariner, der trængte til at blive spist, så jeg karamelliserede dem let på panden i lidt sukrin gold, kanel og smør.
De skal ikke have mere end 2 minutter.
Resten af mascarponen blandede jeg med lidt letpisket flødeskum og vaniliepulver til en mascarponecreme. Lækkert, siger jeg bare!
(Og ja, jeg ved godt at nektarinerne ligner kartoffelbåde!)
*Dette indlæg indeholder affiliatelinks
Ingen kommentarer:
Send en kommentar