tirsdag den 29. oktober 2013

Roulade-ballade!


Jeg har fået lavet mig en rigtig fin blanding her til aften, nemlig en slags nutellaroulade eller nutella snegle. De blev rigtig fine, og smager dejligt med flødeskum til.

Dej:
5 æg
2 spsk sukrin gold
50 g smør
1 dl fløde
1 tsk kardemomme
1½ dl kokosfibre
4 spskloppefrøskaller
2 tsk bagepulver

Fyld:
½ dl fløde
30 g smør
1 spsk sukrin gold
50-75 g mørk chokolade
1 dl hasselnødder

Varm ovnen til 175 grader.
Pisk æg og sukrin sammen til en luftig masse, og pisk derefter fløde og smeltet smør i. Bland kokosfibre, bagepulver, loppefrøskaller og kardemomme, og rør det i æggemassen.
Lad dejen hvile imens fyldet laves.

Rist hasselnødderne på panden, og lad dem derefter køle af. Gnub skallerne af, og hak nødderne fint  i en minihakke.
Smelt smør, chokolade, sukrin og fløde sammen, og bland derefter hasselnødderne i.

Rul halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagepapir, pas på det ikke bliver for tyndt. Fordel halvdelen af chokoladeblandingen ud over dejen, og fold den derefter sammen, en trediedel af gangen. Form dej-pakken til en rulle, og skær 1-1½ cm tykke skiver, og læg dem i en muffinform.
Gentag med den anden portion dej.

Bag i ca. 15 minutter, eller til de er let gyldne.
Pensl evt. med æg og drys med hakkede hasselnødder inden de bages.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar