mandag den 31. marts 2014

Luftige chokoladeboller


Jeg er vild med chokoladeboller, men de skal altså være luftige. Det meste LCHF-brød kan være lidt tungt i det.
Så kom jeg i tanke om mine fastelavnsboller, der jo blev både lækre og luftige. De må da kunne formateres til chokoladeboller.
Og det kan de! De er helt perfekte til en lang møde-dag i morgen, hvor alle andre spiser rundstykker og kage.


Chokoladeboller
8 stk

100 g almindelig mandelmel
80 g smør
2 dl vand
3 store æg
3 spsk loppefrøskaller
1/2 tsk vanilie
50 g chokolade 80%

Varm smør og vand, til smøret er helt smeltet. Sluk for varmen, og bland mandelmel og loppefrøskaller i. Rør blandingen godt rundt, og lad den køle af i ca 15 min. Hak chokoladen fint.
Varm ovnen til 175 grader varmluft.
Rør et æg i ad gangen, til massen er ensartet og luftig. Rør til sidst chokoladen i. Det vil smelte lidt, hvilket giver en flot marmoreret effekt.
Fordel dejen i muffinsforme, og bag dem i 15-20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist, og tag dem ud af formene. De kan godt hænge lidt fast, men er forholdsvis nemme at løsne.

Disse boller kan, lige som fastelavnsbollerne, pimpes med flødeskum og friske bær!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar